събота, 14 ноември 2009 г.

Общината в Пазарджик забрани гей ласките на открито

Забраниха гей ласките

Общината в Пазарджик отряза публичните демонстрации на "друга" сексориентация


ПАЗАРДЖИК. Общината в Пазарджик забрани гей ласките на открито. Публичното демонстриране и парадиране със сексуална и друга ориентация в града е блокирано. Това стана с приемането на изменения в местната наредба за обществения ред, гласувана от Общинския съвет в Пазарджик. Вносител на промените бе съветникът от ВМРО Благо Петров, а обсъждането продължи година и три месеца.
След приемането на този текст кметът може да прецени кое носи обществен интерес и полза при искане за публични демонстрации, обясни вносителят. Наредбата не забранява да бъдем различни, но не бива да го натрапваме на околните, да ги смущаваме или да им пречим, обясни той.
Според Петров в България в последно време повече се грижим за правата на всякакви групи, дори и за престъпниците, вместо да се поставяме на мястото на жертвите.
Понятието "друга ориентация" трябвало да означава всичко, което може да е вредно за обществото, като митинги на забранени организации и нарушителите на спокойствието. Тези, които вдигат децибелите, вече ще бъдат глобявани от 500 до 1000 лева, а юридическите лица до 3000 лева.
Санкции чакат и хората, които не чистят снега пред домовете си. Актовете ще са от 50 до 200 лева.
Борислав Петров

вс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

space4men@gmail.com