неделя, 21 март 2010 г.

С петима арестувани завърши протестът на организацията "Лесбийки, гейове, би- и транссексулани (ЛГБТ) - действие" пред общината в Пазарджик !

Бой и арести на гей-протест Бръснати глави атакуват с яйца и пиратки, 5-ма в кауша в Пазарджик !

Снимка: авторът

събота,20 март 2010

Пазарджик

Полицията прибра в ареста петима души при мощен екшън по време на демонстрация на младежката гей организация "ЛГБТ действие" в Пазарджик. Шестима активисти на организацията дойдоха от София днес по обяд, за да изразят своя протест срещу чл. 14 от Наредбата за обществения ред на Пазарджик. Той забранява изразяване на сексуална ориентация на публични места.

Активистите опънаха бели картони в центъра на града и започнаха да пишат със спрей членове от Конституцията и Хартата за правата на човека. Тогава се появиха близо 100 младежи с плакати, някои от които с бръснати глави, с метли в ръцете и противогрипни маски на лицата. Те наобиколиха протестиращите и започнаха да ги ругаят с думите "извратеняци", "вън от Пазарджик" и "педалите - в екарисажа".

Полицията мигновено прати на мястото на сблъсъка 30 полицаи с две следови кучета, начело с шефа на пазарджишката дирекция комисар Стоян Стоянов. Въпреки охраната обаче, двама младежи от контрамитинга успяха да приближат лесбийките и гейовете и заритаха флумастерите и раниците им.

Полицаите ги повалиха на земята, сложиха им белезници и ги арестуваха. След това униформените се строиха в плътен кордон около протеста, който продължи два часа.

Към 16 часа гей-обществото си прибра атрибутите и си тръгна, заобиколено от полиция. Тогава към членовете на организацията полетяха яйца, бе взривена и пиратка.

Гейовете и лесбийките се добраха до полицейска кола, която ги чакаше, за да ги изведе от Пазарджик. В същия момент започна истински бой между най-агресивните младежи и служители на реда. При размяната на юмруци едно от кучетата разкъса панталона на един от противниците на гей-протеста. Той и още двама негови "колеги" също се оказаха с белезници на ръцете.

Повечето противници на гейовете се оказаха момчета от София и Пловдив. Те отрекоха да членуват в Българския народен съюз, а някои обявиха, че са от "Чест и кръв". Закопчаните бяха задържани за 24 часа и ще бъдат санкционирани по Указа за борба с дребното хулиганство.

Борислав Петров

АСН / space4men

Няма коментари:

Публикуване на коментар

space4men@gmail.com