петък, 19 март 2010 г.

Някои клинични опити,финансирани от федералното правителство на САЩ и фармацевтични лаборатории,изключват участието на хомосексуалисти в тях !

Някои клинични опити в САЩ изключват участници хомосексуалисти !

Някои клинични опити, финансирани от федералното правителство на САЩ и фармацевтични лаборатории, изключват участието на хомосексуалисти в тях още в критериите си за предварителна селекция, сочи изследване, публикувано в американско медицинско списание.

"Повечето от хомосексуалистите и лесбийките вероятно не знаят, че техните сексуални предпочитания се вземат предвид в критериите за селекция при някои клинични опити". Това твърди авторът на това изследване, професорът по биостатистика в един от най-големите онкологични центрове в САЩ "Fox Chase Cancer Center" Браян Игълстоун. Неговото изследване се базира на детайлни информации от повече от 80 000 клинични опита, финансирани от американски здравни институции и фармацевтични фирми в САЩ. То показва, че 15% от изследванията, при които се използват понятия като "еректилна дисфункция", "двойки", "хипоактивен" /в смисъл на липса на сексуално желание/, изискват участниците да са хетеросексуални. По същия начин много изследвания изключват участието на неженени, дори и да са хетеросексуални. Резултатите показват, че клиничните опити от фаза 3 - последният етап преди да се разреши комерсиализирането на дадено лекарство, която се плаща от фармацевтичните компании, изключва най-много участие на хомосексуалисти. /АФП

Вашингтон / САЩ

space4men

Няма коментари:

Публикуване на коментар

space4men@gmail.com