неделя, 14 март 2010 г.

Пазарджишката наредба за ‘друга ориентация’ !

През ноември 2009 общината в Пазарджик гласува и приема поправка в правилника за обществения ред, чийто Чл. 14 гласи „Забранява се публичното демонстриране и изразяване на сексуална и друга ориентация”.

Още с формулировката на този текст става ясно, че тия в общината са малоумни – 1. в опита си да ограничат ‘публичното демонстриране’ на хомосексуалност всъщност, те забраняват изявата на всяка сексуална ориентация, включаю хетересексуална,но кой да ти знае – нали обикновено като се говори за сексуална ориентация (влечения, щения, наклонности) става дума за гнусните педали, които на Всеки Гей-Парад У Нас Си Развяват Голите Задници С Розови Прашки; 2. – какво е ‘друга ориентация’ още никой не е изяснил,ако са имали предвид ‘полова’ или човешки казано ‘полова идентичност’, да са го казали,ако са имали предвид политическа ориентация, да са го казали. ама ‘друга’ – тръпки ме полазват.

В Пазарджик не може да ‘демонстрираш публично’ никаква своя ориентация, за да не смутиш другите граждани, които в същото време се опитват да не ‘демонстрират публично друга’ своя ориентация.

Въвеждайки пък в законова наредба понятието ‘друга ориентация’, което освен неясно, няма никаква правна дефиниция, говори МНОГО за хората в общинския съвет, чийто председател пък Георги Йорданов казва пред Радио Пазарджик, че наредбата имала за цел да ограничи „преднамереното показване на любов към … домашните любимци“ – WTF, man, тия какво взимат?! или иначе казано – този член от тая ти ми наредба противоречи на закона за защита от дискриминация (който забранява всяка пряка и непряка дискриминация основана на пол, раса, социално положение, религиозни възгледи, Сексуална ориентация и т.н.) и на (о!изненада) Конституцията на България и Всеобщата декларация за правата на човека.

Дотук с увода. нататък – Добромир Добрев и Радослав Стоянов подават жалба до комисията за защита от дискриминация (КЗД) срещу наредбата в качеството си на физически лица (а не както писаха медиите като част от несъществуващата организация ‘джемини’ и ‘бглес’, което всъщност е сайт!).

На 10 март от 12:30 предедстои изслушване в КЗД, което ще е придружено и с мълчалив протест, организиран от Младежка Организация ‘ЛГБТ Действие’. повтарям – 10 март, 12:30, заповядайте . (и ако има някой от т.нар. гей-общност, който не знае какво е ЛГБТ, то да вземе да се образова и да излезе от малката си маргинална групичка. жалкото е, че има много такива.)


Отделна от тази жалба МО ‘ЛГБТ Действие’ подема инициатива за отмяна на Чл.14 от наредбата под надслов ‘Заедно за свободен Пазарджик’ . организацията изпраща писмо до община пазарджик с молба за отмяна на Чл.14, настоява за оставката на тъпака, който го е предложил – Благо Петров от ВМРО и се обръщакъм Омбудсмана на Републиката. попритиснати общинарите в пазарджик свикват извънредно заседание за обсъждане на въпросния член и отново правят грешка – решават да не го отменят.

Тази неделя Марко Марков от ‘ЛГБТ Действие’ ще гостува в предаването на Росен Петров заедно с някакъв гьон от община Пазарджик и ние му стискаме палци така добре да обясни какво всъщност представлява Чл.14, че и най-големия тъпак да разбере, че се погазват закони и конституция, а не само да дудне срещу педалите. да гледате! може и онлайн в страницата на Бтв.

Заключение – повръща ми се от такива дейности, разпоредби, думи и изобщо подобно мислене, ограничено в пространството на собствения си задник. колко трябва да си зле, че първо – да мислиш как законово да ограничиш свободи на дадени хора, второ – наистина да го направиш, щото имаш власт, трето – да го направиш некадърно (‘друга ориентация’).

За да го помислиш изобщо, то най-вероятно просто не ти минават много неща през главата като например ‘всички сме хора’. но не! Ти мислиш, че не сме всички хора. Налагаш ограничения с мисълта за някакви хора, за които имаш неясна представа, за които дори не можеш да осъзнаеш, че са живи същества и че правят същото като теб – ядат, серат, пият, гледат телевизия… не, невъзможно е да правят това, та те постоянно ‘публично демонстрират’ сексуалната си, а какво остава и за друга, ориентация. Нека ги ограничим, те пречат със самото си съществуване. да видим кой кого!

http://pillsofdete.wordpress.com

space4men

Няма коментари:

Публикуване на коментар

space4men@gmail.com