събота, 26 юни 2010 г.

При засилено полицейско присъствие от Моста на влюбените в София започна третият гей парад

При засилено полицейско присъствие в София започна третият гей парад

Автор:Лъчезар Цветков - БНР

© Снимка:БГНЕС

При засилено полицейско присъствие от Моста на влюбените в София започна третият гей парад. Предварителна подкрепа за проявата на различните обявиха от ДСБ, посолствата на Норвегия, Великобритания, САЩ, Холандия. По-рано националисти се отправиха към мястото с антишествие.

Още преди началото на протеста, към 16 часа пространството между билетния център на НДК и целият Мост на влюбените беше затворено от полицията, като се допускаха само журналисти и участници в гей парада. Преди началото на самия парад около 10 човека с бръснати глави бяха отведени настрани от полицията и бяха претърсени, като по непотвърдена информация в тях са намерени различни непозволени предмети.

Тук като човек, който подкрепя парада, е и евродепутатът от английската Лейбъристка партия Майкъл Кешман, който заяви, че подкрепя безусловно тази инициатива. Очаква се парадът да премине през централната част на столицата и да приключи с концерт пред Паметника на съветската армия.

Над 300 човека от полицията се грижат за сигурността по трасето. Засега няма инциденти, около 150-200 са участниците, които са се събрали с шарени знамена, и се очаква всеки момент шествието да премине по трасето, за което казах преди малко.

бнр / Space4men

Няма коментари:

Публикуване на коментар

space4men@gmail.com