петък, 11 юни 2010 г.

Активисти на испанското гей движение забраниха на делегацията на сексуалните малцинства от Израел да участва в гей парада в Мадрид

Испанците не искат израелци на гей парада в Мадрид !

След десанта срещу "Флотилията на свободата" това щяло да е варварство !

Активисти на испанското гей движение забраниха на делегацията на сексуалните малцинства от Израел да участва в гей парада в Мадрид, заплануван за началото на юли, съобщава Lenta.ru, като цитира The Guardian.

Както обясняват представителите на гей общността в Испания, решението за лишаване на израелците от възможността да се присъединят към шествието е взето заради израелския десант срещу „Флотилията на свободата“.

„Смятаме, че след събитията и убийствата на правозащитниците разрешението за участие на израелци ще бъде истинско варварство“, обяснява Антонио Поведа, представител на комитета, защитаващ интересите на испанската ЛГБТ общност (лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални).

Активисти на израелското гей движение осъдиха решението на испанците, като заявиха, че парадът на сексмалцинствата не трябва да се политизира. „Нещо не си спомням испанските гейове поне веднъж да са осъждали действията на палестинските терористи“, казва Ейтан Шварц, представител на израелската гей организация.

Шварц отбелязва, че израелските гейове на свой ред призовават представителите на сексмалцинствата в Мадрид да участват в парада в Тел Авив. Шествието в израелската столица е планирано за 11 юни 2010 г., петък.днес.бг

space4men

Няма коментари:

Публикуване на коментар

space4men@gmail.com