четвъртък, 21 октомври 2010 г.

Американската армия започна да приема хомосексуални новобранци

„Гардиън”: Американската армия започна да приема хомосексуални новобранци

20 октомври 2010

Лондон. Американската армия започна да набира съвсем открито хора с хомосексуална ориентация за първи път в историята си, пише британският вестник „Гардиън”.
В рамките на оспорваната политика „не питай, не казвай”, администрацията на Барак Обама продължава да се бори за равни права за хомосексуалните в армията. В тази връзка Пентагонът отправи съвет към набиращите новобранци да не задават въпроси за сексуалната ориентация на кандидатите, както и да не отстраняват хора, които са признали влечението си към собствения си пол.
...
Американски федерален съд отхвърли искането на американската администрация за дискретност относно сексуалността на военните

20 октомври 2010

Лос Анжелис. Американски федерален съд потвърди по-рано произнесената присъда, забраняваща на армията на САЩ да прилага закона, според който искащите да постъпят в армията могат да премълчават сексуалната си ориентация, предаде АФП.
Калифорнийският съдия Вирджиния Филипс отхвърли аргументите на адвокатите на американската администрация, които искаха от апелативния съд да отмени съдебното решение.
Американската администрация се бори за правото на хомосексуалните американци да постъпват в армията и да не бъдат принуждавани да разкриват сексуалността си.

иаф
...
Лос Анджелис - Американска федерална съдийка отказа да оттегли наложеното от самата нея решение за отмяна на политиката "не питай, не казвай", съгласно която в армията не се допускат мъже и жени с хомосексуална ориентация, предаде Ройтерс. Същевременно въоръжените сили на САЩ започнаха да приемат в редиците си открити хомосексуалисти, съобщи ДПА.

space4men

Няма коментари:

Публикуване на коментар

space4men@gmail.com